Descoperire uimitoare a științei

Am găsit azi un articol despre o descoperire uimitoare a științei. Un om de știință a descoperit că un alt univers a existat înainte de al nostru și că energia din acel univers iese prin găurile negre. Și, ne mai spune tot el, după distrugerea acestui univers va fi creat un alt univers. Și pentru această descoperire omul nostru de știință a primit premiul Nobel.

Ce părere are Veda despre asta?

Păi în primul rând scrierile vedice știau deja toate astea. Nu doar că a existat un alt univers înainte de “al nostru” ci chiar în acest moment există nenumărate universuri. Nenumărate. Și aceste nenumărate universuri sunt create și distruse iar și iar.

Și chiar în timpul vieții unui singur univers există nenumărate cicluri de creație și distrugere parțială. Cicluri în cicluri în alte cicluri. Și toate aceste lucruri la infinit pentru că materia e eternă. Așa că eu aș propune ca următorul premiul Nobel să i-l dăm lui Șrila Vyasadeva care a descris aceste lucruri în Șrimad Bhagavatam și nu unui alt Sir Roger Penrose.

Metode științifice

Un alt avantaj pe care îl are Șrila Vyasadeva e că teoria lui despre creație nu conține “cred” “probabil” “s-ar putea” și așa mai departe. Șrila Vyasadeva știe exact cum a avut loc creația. Spre deosebire de Sir Roger Penrose care a luat vreo 5 observații bazate pe simțurile lui limitate și cu inteligența lui limitată a speculat ceva. O speculație care arată frumos și e plină de formule matematice (presupun) dar care are niște probleme intrinseci.

Una dintre ele este că presupune că legile universului funcționează peste tot la fel ca în laboratorul lui. O premiză care nu are nici o susținere. Pentru că, cel mai probabil, legile fizicii funcționează altfel pe Marte. Probabil complet altfel. Așa că teoria lui Sir Roger Penrose, fiind bazată pe această premiză, e evident doar o speculație interesantă și inutilă. Și nu doar a lui, toate speculațiile “științifice” despre părți ale universului în care nu am fost și habar n-avem cum funcționează.

Veda în sine ne spune că orice speculație bazată pe simțurile noastre imperfecte și pe inteligența noastră limitată e … o speculație. Și ne recomandă să întrebăm pe cineva care știe. De exemplu Șrila Vyasadeva care știe exact cum a creat Brahma. De unde? Păi chiar de la Brahma, de fapt de la fiul acestuia. Dacă vrei să știi exact cum a fost construită o casă, cel mai bine întrebi constructorul.

De ce nu facem asta?

Și la întrebarea “de ce nu facem asta?” răspunsul e foarte simplu. Dacă acceptăm răspunsul lui Brahma, cel care e inginerul șef al acestui univers, trebuie să acceptăm că Brahma există și e mai inteligent decât noi. Și că în fiecare univers există câte un Brahma care creează sub îndrumarea arhitectului șef, Vishnu care e o expansiune a Persoanei Supreme, Krishna. Care Krishna e cauza fără de cauză a tuturor cauzelor. Adică Dumnezeu dacă vreți să vorbim în limbaj “vestic”.

Și asta e ultimul lucru pe care vrem să-l facem, să acceptăm că în spatele acestei creații extrem de inteligente a existat și există o inteligență. Vrem să avem o teorie despre creație fără cel mai important aspect al creației și anume creatorul. Așa că nu-i dăm premiu lui Șrila Vyasadeva cu lui Sir Roger Penrose pentru că a descoperit un gaz cosmic care iese din gaura neagră și a ajuns în mod indubitabil la concluzia că gazul respectiv e de la un alt univers care a existat înainte. Trăiască știința! 🙂

Articolul despre descoperire e aici … doar dacă aveți timp de pierdut cu prostii … https://www.independent.co.uk/life-style/gadgets-and-tech/black-holes-universe-big-bang-roger-penrose-nobel-prize-b881031.html

One thought on “Descoperire uimitoare a științei

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s