Metanul și karma

Una dintre problemele detectate de “mințile luminate” de la Uniunea Europeană e faptul că au crescut emisiile de metan. Până acum s-au concentrat pe emisiile de CO2 dar acum au observat că problema e și metanul. Și atunci respectivii s-au gândit să ia niște măsuri pentru ca până în 2030 să reducă emisiile de metan.

Funcționează măsurile astea?

Sigur că unii ar putea să “dea pe spate” când aud de asemenea măsuri, mai ales prezentate de persoane aparent respectabile, îmbrăcate impecabil, cu un discurs repetat îndelung și care pot să fie foarte convingătoare.

Singura problemă e că, practic vorbind, persoanele astea habar n-au ce fac. De ce? Pentru că de fapt problema nu e metanul. Problema nu are nimic de-a face cu metanul. Și dacă metanul e chiar nociv (nu știu, nu e relevant), metanul e doar un simptom.

Un simptom al ce? Un simptom al karmei care trebuie plătită. Și singura problemă cu karma e că … nu poți scăpa de ea. În ultimii 10 ani, liderii noștri s-au preocupat de reducerea emisiilor de CO2. Și au considerat că dacă fac asta o să trăim într-o lume mai bună. E asta adevărat? Nu, nu trăim într-o lume mai bună. Mulți oameni stau 8 ore pe zi cu niște măști pe față care sunt mult mult mai nocive decât emisiile astea de CO2 sau metan. Așa că dacă o să se reducă emisiile de metan, va apărea alt motiv pentru care să suferim. Pentru că dacă avem karmă proastă atunci asta o să se întâmple.

Problema reală

Așa că oamenii inteligenți ar trebui să-și pună problema cum să facă să nu mai acumuleze karmă proastă și cum să facă să-și purifice karma proastă pe care o au deja. Pentru că de consecințele karmice nu se poate scăpa prin metode externe. Și de cele mai multe ori exact încercarea de a scăpa duce la acumularea de mai multă karmă proastă. De exemplu, una dintre rezolvările propuse în cazul metanului era uciderea vacilor care produc metan. Ceea ce din punct de vedere karmic ar avea un efect catastrofal. De fapt nu ar avea, are un efect catastrofal.

Alții, un pic mai inteligenți, propun reducerea consumului de carne. De exemplu asta e una din concluziile articolului de mai jos.

https://letstalkscience.ca/educational-resources/stem-in-context/cows-methane-and-climate-change

Și dacă tot asta e problema, de ce să nu reducem consumul la 0? Deci dacă “liderii” cu costume poleite și discursuri frumoase ar chiar vrea să facă ceva ca să trăim într-o lume mai bună, primul lucru pe care ar trebui să-l facă e să închidă toate McDonald’s-urile, Burger King și așa mai departe. Desigur că nu mă aștept că o vor face …

P.S. Aici e planul “magnific” al celor de la UE prin care vor face o lume mai bună https://www.g4media.ro/obiectivul-este-un-mediu-netoxic-uniunea-europeana-prezinta-noi-strategii-pe-langa-emisiile-de-metan-nivelul-de-substante-chimice-din-jucariile-copiilor-ar-trebui-in-continuare-sa-scada.html

One thought on “Metanul și karma

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s