Aș vrea să mă întrebi ce mai fac …

Uneori diverse persoane pe care le-am cunoscut în decursul vieții și cu care nu am mai ținut legătura îmi spun ceva de genul “Aș vrea să mă întrebi ce mai fac.” Și dacă ar fi să fiu sincer atunci le-aș răspunde cam ca mai jos. Dar de obicei nu o fac …

Răspunsul sincer

Pe scurt … știu ce face respectivul sau respectiva. Face exact acele activități pe care le fac 99,99% dintre ființele umane. Care sunt exact acele activități pe care le fac animalele. Adică mânăncă, dorm, se împerechează și se protejează (adică își asigură un loc în care să facă primele 3 activități). E drept că ființele umane fac aceste lucruri într-un mod mai “evoluat”. Cel putin teoretic.

Și mai fac ceva foarte interesant. Chiar și în momentele astea în care la știri se prezintă în fiecare zi informații despre boli și morți, oamenii se comportă ca și când cei care or să moară vor fi alții, lor nu li se va întâmpla niciodată așa ceva. Chiar și oamenii bătrâni și bolnavi.

Deci asta “mai fac” oamenii în lumea materială. Mănâncă, dorm, se împerechează și se protejează. Și pretind că vor trăi pentru totdeauna în acest corp material. Deci știu foarte bine ce fac și nu țin neapărat să aflu și detaliile. Viața e prea scurtă ca să o pierd cu discuții inutile.

Ce ar trebui să facă?

Și dacă e să le dau și un sfat acestor persoane care vor ca eu să aflu ce mai fac ele atunci sfatul ar fi să înceapă să-și pună întrebări serioase. Cine suntem? Care e scopul vieții? Ce se va întâmpla după moarte? Și după ce află câteva răspunsuri teoretice la aceste întrebări să acționeze într-un asemenea fel încât viața lor să fie mai bună în viitor, în acest corp sau în următorul.

One thought on “Aș vrea să mă întrebi ce mai fac …

Leave a comment